2030’da kadar Türkiye’deki yazılımcı açığının 500 bin’e ulaşması bekleniyor. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak geleceğe yön veren en önemli mesleklerden biri yazılım. Günümüzde kodlama becerisi bilgi-işlemsel düşünme becerisiyle ilişkisi nedeniyle bir ’21’inci yüzyıl becerisi’ olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle gelecek nesil için çağa ayak uydurma açısından bir gereklilik olarak görülüyor.
Hisar Okulları, geleceğin meslekleri alanında nitelikli bireylerin yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek, lise düzeyindeki öğrencileri bu yıl “İnovasyonun Etkisi” temasıyla bir araya getirmek amacıyla düzenlenen “Hisar Kodlama Zirvesi” etkinliğinde bir araya getiriyor. Öğrencilerin gerçekleştireceği atölye çalışmaları kapsamında, Java ile yaratıcı hesap makinesi yapımı, SwiftUI ile sanat üretimi atölyesi, kuantum bilişim ile yazı tura, çocuklar için makine öğrenimi gibi daha birçok farklı başlık yer alacak.
Öğrencilerden akranlarına bilgi ve deneyim aktarımı
Eğitimlerin en önemli özelliği; öğrencilerin kendi yaş grubuyla dayanışmasını ve sorumluluk duygusunu güçlendirmek amacıyla, öğretmenleri liderliğinde Hisar Okulları öğrencileri tarafından veriliyor olması. Zirvede her yıl olduğu gibi bu yıl da alanında önde gelen uzmanlar da öğrencilerle buluşacak ve onlarla deneyimlerini paylaşacak. 15-16 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenecek etkinliğin programında 20’den fazla atölye, deneyimli konuşmacılar ve proje sunumları yer alacak. Hisar Okulları öğrencileri akranlarını “öğrencilerden herkese açık kodlama eğitimi” yaklaşımı ile Hisar Kodlama Zirvesi sitesinden etkinliğe ücretsiz kayıt yaparak aralarına katılmaya davet ediyor.
Eğitimler/Atölyeler
- Java ile Yaratıcı Hesap Makinesi Yapımı
- Şifreli Mesajları Çözme
- SwiftUI ile Sanat Üretimi Atölyesi
- Kuantum Bilişimi ile Yazı Tura
- Origami Otomasyonu
- Oyuncak Fabrikası
- Konuşan Yapay Zeka
- Çocuklar için Makine Öğrenimi
- Sıfırdan Sanallaştırma
- İlhamlı Robotlar İnşa Etmek
- Python ile Kendi Yazı Tabanlı Hikaye Oyununu Yazma
- Eski Fotoğrafları Onarma
- Yapay Zeka ve Bilgisayar Görüşüyle Penaltı Pozisyonlarını Tahmin Etme
- Unity 2D ile Super Mairo Bros yapımı
- Akıllı Şehrini Yarat
- Fusion360 ile Dinamik Heykel Yapımı
- HTML&CSS ve Javascript ile Kendi Web Sitenizi Oluşturma
Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor
Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor.