• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
26 °c
Istanbul
26 ° Sal
26 ° Çar
26 ° Per
26 ° Cum
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result

Lotus/Domino – Microsoft Karşılaştırması

Creative Networks (CNI) tarafından hazırlanan raporda, Lotus Notes/Domino R5'in, Microsoft Outlook/Exchange'e göre çok daha hızlı, tutarlı ve düşük maliyetli bir platform olduğu belirtilmesi, Microsoft tarafından “yanıltıcı” olarak değerlendirildi.

Türk-İnternet Haber Merkezi-Türk-İnternet Haber Merkezi
19 Nisan 2001
-Genel
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Creative Networks (CNI) tarafından hazırlanan raporda, Lotus Notes/Domino R5’in, Microsoft Outlook/Exchange’e göre çok daha hızlı, tutarlı ve düşük maliyetli bir platform olduğu belirtilmesi, Microsoft tarafından “yanıltıcı” olarak değerlendirildi.

Lotus’dan gönderilen 17 Nisan 2000 tarihli basın bülteninde, “Lotus Domino R5, Microsoft Exchange 2000’i geride bıraktı” açıklaması, Microsoft tarafından “kullanıcıyı yanıltıcı” bilgiler içermesi nedeniyle eleştirildi.

Lotus Notes ve Domino R5 Açıklaması:

Creative Networks (CNI) tarafından hazırlanan raporda, uygulama geliştirme ortamı olarak Lotus Notes/Domino R5’in, Microsoft Outlook/Exchange’e göre çok daha hızlı, tutarlı ve düşük maliyetli bir platform olduğu belirtildi.

Creative Networks’ün hazırladığı raporda, Lotus Notes ve Domino R5’in, Microsoft Exchange 2000’e göre çok daha hızlı ve çok daha maliyet etkin bir uygulama geliştirme ortamı olduğu belirtildi. Gerçek bir örnekten yola çıkılarak, platform etkinliğini ve becerilerini ölçmek üzere tasarlanan çalışmada, tipik bir birlikte çalışma iş uygulamasının geliştirilmesinin, Exchange’e göre Domino’da yüzde 44 daha düşük maliyetli ve yüzde 42 daha kısa süreli gerçekleştiği vurgulandı. Ayrıca, Notes/Domino versiyonun daha az karmaşık ve daha etkin maliyetli bir gelişme ortam olmasının yanı sıra, Outlook 2000/Exchange 2000 versiyonuna göre, çok daha fonksiyonel olduğuna dikkat çekildi.

CNI’ın Pazar Araştırmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael D.Osterman, “Uygulama alanında yaptığımız bu analiz, bize Lotus platformunun maliyet, hız ve fonksiyonellik açısından büyük avantajlar sağladığını gösterdi. Dahası, Microsoft’un Local Web Storage System ve Office Designer’ın – Notes benzeri fonksiyonların masaüstü sistemlere ilave edilmesini sağlayacağı varsayılan iki teknoloji – bu yılın sonuna kadar Office XP’nin bir parçası olarak dağıtılamayacağını duyurmasıyla bu daha net bir biçimde açığa çıktı” dedi.

CNI’ın çalışması, hem Notes/Domino R5 hem de Outlook/Exchange 2000 üzerinde tipik bir iş uygulamasının geliştirilmesi için gereken gerçek zaman ile yatırımın ölçülmesi ve analiz edilmesi aracılığıyla, geliştiricilere ve yöneticilere yol gösterici bir kaynak oluşturuyor. İki Web ve istemci arabirimlerine sahip rol tabanlı bir proje yönetim uygulaması olan örnek uygulama; Lotus, CNI ve InfoKinetics firmaları tarafından birlikte geliştirildi.

Her iki platform için de önde gelen sertifikasyonları sunan bağımsız bir danışmanlık kuruluşu olan InfoKinetics, iki ayrı şubesinde iki ayrı projeyi bağımsız olarak yürüttü. Geliştirme sürecinin sonunda, CNI geliştiricilerle, kod ve zaman tabloları çerçevesinde görüşmeler yaparak raporu hazırladı.

CNI raporu, Notes/Domino müşterilerinin uygulamalarını Exchange kullanan firmalara göre “postanın çok ötesinde” bir noktada oluşturduklarını gösteren daha önceden yapılmış bir araştırmanın sonuçları üzerine kuruldu.

Ortalama olarak Domino müşterileri, organizasyonları içinde 347 iş uygulaması dağıtırken, Exchange müşterileri yalnızca 37 iş uygulaması dağıtıyorlar. CNI, kuruluşların Domino uygulamalarını, değerli bilgi kaynaklarına ve dış outsourcing servislerine daha az yatırım yaparak daha hızlı ürettiğini ve dağıttığını ortaya çıkardı. Domino Web ve Notes uygulamaları ortak bir tasarım ortamı olarak kullanıldığı taktirde geliştiriciler, Exchange 2000, Visual Studio ve Outlook Web Acess gibi birbirinden ayrı Microsoft teknolojilerine göre çok daha tutarlı bir ortama kavuşuyorlar.

Microsoft’dan Yapılan Açıklama:

CNI (Creative Networks), sadece Domino ve kısmi olarak Exchange’in eski sürümü Exchange 5.5’in gelişimi hakkında uzmanlığa sahip tek bir geliştirme ortağı ile çalışma yapmıştır. Exchange 2000’de uygulama geliştirme masrafları içinde Bir Domino ortağı için, Exchange uygulama geliştirme öğrenimi giderlerini kapsayan çalışma kullanıcılar açısından yanıltıcı bilgiler içermektedir. Bunun yanında, Lotus ortağına eşit koşullarda bulunan çok sayıda Exchange uygulama geliştirme ortağı varken ana işi Domino’da uygulama geliştirme olan ve Lotus tarafından seçilen bir iş ortağının açıklamaları da yanıltıcı nitelik taşımaktadır. Bu nedenle çalışmanın doğru sonuçlara varmadığını söylemek haksızlık olmayacaktır. Zira, bu araştırma sonucu çok kolay bir şekilde Exchange lehine de çevrilebilirdi. Exchange öğrenme süresinin dahil edilmediği durumda bu çalışmadaki rakamlara dayanarak Exchange 2000 gelişiminin Domino’dan daha hızlı olduğu sonucuna varılıyor.

Araştırmada Notes/Domino kullanan kurumların çok sayıda uygulama kullandıkları ve bu uygulamaların kurum içinde az sayıda kişi tarafından kullanıldığı belirtilmektedir. Araştırmada ayrıca Exchange platformu kurulu organizasyonlarda az sayıda uygulamanın daha çok kişi tarafından kullanıldığı görüşü de yer almaktadır. Lotus Domino’nun kullanıcı versiyonunun Outlook/Exchange’e göre çok zayıf birlikte çalışma özelliklerine sahip olması sorunu Lotus müşterilerini, çok sayıda özelleştirilmiş uygulama geliştirmeye yöneltmektedir. http://www.microsoft.com/exchange/productinfo/CNISurvey.htm.

IDC’nin 200 Microsoft BackOffice müşterisi arasında yaptığı araştırma ise Exchange‘in “birlikte çalışma uygulamaları”ndaki (collaborative applications) kullanımı hakkında daha gerçekçi bir fikir vermektedir:

% 69.4 bilgi paylaşımı için Exchange public folders’ı kullanmıştır.

% 32.6 doküman yönetimi için Exchange kullanmıştır.

% 34.7 Exchange üzerinde geliştirilmiş yazılımlar kullanmıştır.

% 21.5 iş akışını yönetmek için Exchange kullanmıştır.

CNI’ın raporun sonuçlarını kanıtlamak için kullandığı tabloların bir diğer yanıltıcı yönü de Notes uygulamalarının tüm kategoriler arasında rölatif dağılımını yapmıyor olmasıdır. Sadece, her bir kategori içinde Exchange ile ilgili oranlar verilmektedir. Microsoft’un İş Ortakları ve Microsoft Danışma Hizmetleri’nin kullandıkları Microsoft Application Analyzer, son iki yıldır bu bilgiyi çok sayıda Lotus müşterisine iletmek için kullanılmaktadır. Analyzer, uygulamanın karmaşıklığı ve kullanım sıklığı açısından Notes sunucularını ve veri tabanlarını taramaktadır. Lotus’tan Exchange’e geçen müşterilerle yaptığımız çalışmalardan elde ettiğimiz deneyimler; tarama sonucu ortalama veri tabanlarının yarısının birkaç ay boyunca kullanılmadığını ve % 60’ından fazlasının sadece ufak form değişikliklerinin yapıldığı standart Notes tartışma ve doküman arşivi formlarının üzerine kurulan çok basit “özelleştirilmiş uygulama” (custom application) olduğunu göstermektedir.

Bu sonuçlar, Notes uygulamalarının çok az sayıda kişi tarafından kısa bir süre için kullanılan, ve geliştirme bilgisine sahip kişi işten ayrıldığında hemen bırakılan ve değiştirilemeyen uygulamalar olduğunu göstermektedir.

Çalışma grubu düzeyinde kullanılan Exchange birlikte çalışma uygulamaları Office üzerine kurulmuştur ve bir Office kullanıcısı tarafından kolaylıkla değiştirilebilir, otomatik olarak Web ve Outlook girişi için yayınlanabilir. Yine Notes kullanıcılarının kullanamadıkları Exchange Public Folder Hierarchy, organizasyonu ve yönetimi basitleştirmekte, bu uygulamaları da arşivlemektedir.

Etiketler: HaberKurumsal Yazılımlar

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

SEÇİM/SANDIK GÜVENLİĞİ

14 Mayıs 2023 Seçimi için - Seçim ve Sandık Güvenliği

DEPREMDE HABERLEŞME SIKINTISI

6 Şubat 2023 - Kahramanmaraş Merkezli Deprem Sırasında Yaşanan Haberleşme Sıkıntısına Dair Bilgiler

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Nokia: Hedefimiz 5 ila 10 yıl arasında Türkiye’ yi bir Üretim Üssü Haline Getirmektir
blank
Fusun S.Nebil
  • Çin Kamu’da iPhone’u Yasaklamaya Başladı
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • İrlanda, AB’de GDPR Uygulamasının Zayıf Halkası
blank
Mehmet Taşnikli
  • Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin’in Twitter Hesabı Hacklendi
blank
Niyazi Saral
  • Teknolojik Yayıncılıkta Etik Sorunlar: Bilimsel Gerçeklikler mi, Reklam Stratejileri mi?
blank
Soykan Özçelik
  • Telegram 10.Yılına Hikayeler ile Girdi 🎂
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Çip Dünyasında Neler Oluyor?
  • Huawei Mate 60 Pro için Gelişmiş Çipleri Nereden Buldu?
  • Mozilla Araştırmacıları Elektrikli Araçların Seks Hayatıyla İlgili Bilgileri Bile Topladığını İddia Ediyor
  • ARM, Dünyanın En Büyük Halka Arzlarından Birisini Yapacak
  • Sahibinden.Com, S-Sanal Tur Teknolojisine Şimdi De S-Sanal Tur Gimbal Cihazını Ekledi

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.