Geçtiğimiz günlerde “Kod Yazmadan, Kendi Uygulamanızı Nasıl Oluşturursunuz?” başlığı ile bir yazıda kendi web sitenizi oıuşturmanıza yönelik 5 tane araç sunmuştuk. Bu yazıda, ülkemizde yaygın olan WordPress konusuna değineceğiz.
Gerçi anlattıklarımız basit 4-5 adımlık/sayfalık web siteleri için geçerli. Yoksa WordPress’in arkasında Ülkemiz de dahil büyük bir sanayi yani WordPress siteler yaparak para kazanan çok sayıda şirket var. Bunu da kaydedelim.
Yine de çok teferruatlı olmayan basit siteleri WordPress ile yapmak zor değil. Profesyonel tasarımlar yapabilir, blog, işletme ve portföy siteleri gibi siteler kurabilir ve yayına alabilirsiniz.
WordPress Nedir?
WordPress, web sitelerini barındırmanıza ve oluşturmanıza olanak tanıyan bir içerik yönetim sistemidir (Content Management System = CMS). WordPress bir eklenti mimarisi ve bir şablon sistemi içerir, böylece herhangi bir web sitesini işletmenize, blogunuza, portföyünüze veya çevrimiçi mağazanıza uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz.
Bu yazımız, kendi WordPress web sitenizi oluşturmanın adım adım temel sürecini ve ayrıca WordPress ile çalışırken hatırlanması gereken ipuçlarının ve püf noktalarının bir listesini kapsayacaktır.
Ama önce, çoğu insanın yeni WordPress web sitesi hakkında düşünmeye başladıklarında sorduğu soruyu cevaplayalım: WordPress.org ve WordPress.com arasındaki fark nedir?
WordPress.org veya WordPress.com Arasında Nasıl Seçim Yapılır?
WordPress.org’un mu yoksa WordPress.com’un mu daha uygun olacağını merak ediyor olabilirsiniz. Her iki seçenekle birlikte gelen artı ve eksilerden birkaçını daha gözden geçirelim, böylece bilinçli bir karar verebilirsiniz.
Web sitenizi özelleştirme ve kontrol etme konusunda tam güç istiyorsanız, WordPress.org idealdir. Ancak, bir WordPress.org web sitesini yönetmenin getirdiği çok daha fazla sorumluluk vardır. Kendi alan adınızı satın alıp kurmanız, eklentiler ve bir tema yüklemeniz ve web sitenizin kodunu düzenlemeniz ve web sitenizin güvenliğini yönetmeniz gerekir. WordPress.org’u kullanmak ücretsizdir, ancak bir web sitesine sahip olmak için gereken diğer her şey için ödeme yapmanız gerekir.
Zor işlerin çoğunu sizin yerinize yapan hepsi bir arada bir seçenek arıyorsanız WordPress.com tercih edilir. Hiçbir zaman sunucunuzu yönetmenize, barındırma ücretini ödemenize veya bir alan satın almanıza gerek kalmayacaktır. Web sitenizin istediğiniz gibi görünmesine yardımcı olmak için WordPress.com planıyla birlikte gelen bir dizi özelleştirme seçeneği de vardır.
WordPress.com’un ücretsiz ve ücretli bir sürümü vardır. Ücretsiz sürüme bağlı kalırsanız, herhangi bir özel tema veya eklenti yükleyemezsiniz ve bir WordPress alt alanınız olur. Bununla birlikte, size daha fazla özellik ve kontrol sağlayan premium yükseltmeler ve diğer planlar için ödeme yapma seçeneğinin yanı sıra üçüncü taraf bir site aracılığıyla özel bir alan satın alma seçeneği her zaman vardır.
Yeni Başlayanlar için WordPress: WordPress Nasıl Kullanılır
WordPress ile hayalinizdeki web sitesini oluşturmanın birkaç yolu vardır. Kullanıcılar genellikle yazılımın kullanımını kolay bulur, ancak süreçte tamamen yeniyseniz, baştan başlamak göz korkutucu olabilir. Web sitenizi oluşturmaya nasıl başlayacağınıza daha yakından bakmanız gerekirse:
- Bir WordPress planı seçin (WordPress.com üzerinden).
- Alan adınızı ve barındırma sağlayıcınızı (Domain & Hosting) ayarlayın.
- WordPress’i yükleyin.
- Temanızı seçin.
- Web sitenize yazılar ve sayfalar ekleyin.
- Web sitenizi özelleştirin.
- Eklentileri yükleyin.
- Sayfa hızını artırmak için web sitenizi optimize edin.
- WordPress web sitesi örneklerinden ilham alın.
WordPress, bugün açık ara en popüler CMS(Content Management System)’dir . Kullanım kolaylığı ve çok yönlülüğü, kullanıcıların ve işletme sahiplerinin çoğunun ihtiyaçlarına uygun bir web sitesi oluşturmasını sağlar. İşte aynı şeyi nasıl yapabileceğiniz.
Bir WordPress Planı Seçin
Web sitenizi oluşturmaya başlamak için bir WordPress planı seçin. Daha önce belirtildiği gibi, WordPress.org ile yalnızca bir (ücretsiz) plan seçeneğiniz vardır – ancak alan adınızı, barındırma sağlayıcınızı, eklentileri, temaları ve WordPress sitenizle ilgili diğer her şeyi satın almanızı gerektirir.
WordPress.com ile sunulan beş plan arasından seçim yapmanız gerekecek.
Bu planlar arasındaki temel farklar, aylık ücret, site özelleştirme türleri ve pazarlama araçlarına erişiminizdir.
Alan Adınızı Ve Barındırma Sağlayıcınızı Ayarlayın
Alan adınızı ayarlamak ve WordPress için barındırma sağlayıcınızı seçmek, genellikle web sitesi oluşturma sürecinde aynı anda gerçekleşir.
Barındırma sağlayıcınız eviniz gibidir – web sitesi dosyalarınızın gerçekte depolandığı yerdir. Bir barındırma sağlayıcısı olmadan, sitenizin bir sunucuda “yaşayacak” yeri olmazdı. En iyi WordPress barındırma sağlayıcılarından bazıları WP Engine, Bluehost ve Kinsta’dır.
Etki Alanı Ve Barındırma Sağlayıcıları Nasıl Seçilir
Yine WordPress.org, kendi etki alanınızı oluşturmanızı ve web siteniz için bir üçüncü taraf barındırma sağlayıcısı bulmanızı gerektirir. WordPress.com, seçtiğiniz plana bağlı olarak özel bir alan adı isteyip istemediğinize karar vermenize olanak tanır, ancak barındırma işini sizin için halleder.
Barındırma sağlayıcınız, web sitenizin hızını, güvenliğini ve güvenilirliğini etkilediği için önemlidir. Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce sağlayıcı var ve bu sağlayıcıların tümü, WordPress’in üç barındırma gereksinimini karşılamalıdır:
- PHP sürüm 7.4 veya üzeri
- MySQL sürüm 5.6 veya üzeri VEYA MariaDB sürüm 10.1 veya üzeri.
- HTTPS desteği
WordPress siteniz için barındırma sağlayıcılarını düşünürken, yukarıdaki kriterlerin tümünü karşıladıklarından emin olun.
Alan adları için, bir alan adı almak, seçtiğiniz alan adı kayıt kuruluşunuz aracılığıyla bir tane aramak ve satın almak kadar kolaydır. WordPress.com’da yeniyseniz ancak zaten başka bir yerden bir alan adı satın aldıysanız ve oluşturduysanız sorun değil – bunu WordPress web sitenize aktarma veya eşleme seçeneğine sahip olacaksınız .
WordPress’i Yükleyin
WordPress dışında bir barındırma sağlayıcısı kullanıyorsanız, yeni alan adınızı web sitenize bağlamak için CMS’yi yüklemeniz gerekir.
Bu sefer GoDaddy’yi örnek olarak kullanalım. (Bu arada belirtelim, seçtiğiniz barındırma sağlayıcısı ne olursa olsun, bu işlem benzer görünür.)
Not: WP Engine veya Kinsta gibi yönetilen bir WordPress barındırma hizmetini kullanmayı seçerseniz, bu hizmetler WordPress için özel olarak oluşturulduğundan ve sizin için WordPress yüklü olacağından bu süreçten geçmeniz gerekmez.
Başlamak için GoDaddy hesabınızda oturum açın, Web Barındırmayı ve ardından Yönet ‘i tıklayın. Hesap bilgilerinizin olduğu bir ekrana getirileceksiniz.
Aşağı kaydırın ve Seçenekler ve Ayarlar altında Popüler Uygulamalar başlıklı bir alan göreceksiniz. Kuruluma başlamak için WordPress uygulamasına tıklayın.
WordPress’i kurduktan sonra, kullanmak istediğiniz etki alanı, WordPress’i kurmak istediğiniz dizin ve yönetici bilgileriniz hakkında birkaç soruyu yanıtlamanız gerekir.
Yaklaşık 24 saat sonra web siteniz barındırma hesabınıza yüklenecek ve GoDaddy size bir e-posta onayı gönderecektir.
Artık alan adınızı ayarladığınıza ve WordPress’i yüklediğinize göre, daha sonra WordPress içinde “Birincil Alan Adınızı ” kurmanız gerekecek, böylece ziyaretçileriniz alan adınızı aradıklarında web sitenizi görebilirler.
Temanızı Seçin
WordPress web sitenizi, her biri için çok sayıda düzen, biçimlendirme stili, renk, yazı tipi ve diğer görsel seçenekler içeren WordPress’in birçok temasını ve şablonunu kullanarak özelleştirebilirsiniz.
WordPress, oldukça sade görünen varsayılan bir temayı otomatik olarak uygular. Bunu kullanabilirsiniz ancak, web sitenizin ziyaretçileri o kadar etkilenmeyebilir. İster ücretli ister ücretsiz olsun, özel bir WordPress teması, web sitenizin alıcı personeliniz için çekici ve profesyonel görünmesini sağlayacaktır.
Mevcut çok çeşitli barındırma sağlayıcılarına benzer şekilde, aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce tema ve şablon da vardır. İster birden fazla farklı işletme türü için yeterince çok yönlü, ister e-ticaret siteniz, portföyünüz, blogunuz veya işletmeniz için uygun bir tema arıyorsanız, özel ihtiyaçlarınıza uygun bir tema mutlaka vardır. Temanızın yanı sıra, Elementor gibi bir oluşturucu araçla sayfalarınızı daha da özelleştirebilirsiniz .
WordPress.org’da size en uygun temayı bulmak için yönetici panonuza gidin. Görünüm’ü ve ardından Temalar’ı tıklayın . Mevcut temalara göz atabileceğiniz veya aklınızdaki belirli bir temayı arayabileceğiniz başka bir ekrana getirileceksiniz.
Hedefinize uygun temayı bulduğunuzda, özelleştirmeye başlamak için yüklemeniz yeterlidir. Her temanın özelleştirme sürecinde gereken farklı adımları vardır, bu nedenle bunları yakından takip ettiğinizden emin olun. Bir temanın bir web sitesi varsa (genellikle WordPress teması ve şablon kitaplığı aracılığıyla erişilebilir ), özelleştirme sürecinde çalışırken belgeleri kontrol edin.
Web Sitenize Yazılar ve Sayfalar Ekleyin
WordPress web sitenize içerik eklediğinizde, genellikle yazılar ve sayfalar şeklinde görüntülenir.
Gönderiler (veya “dinamik sayfalar”), en yeni web sitesi içeriğinizi otomatik olarak öne çıkan içeriğinizin en üstüne yerleştirdikleri için genellikle bloglar ve portföyler için kullanılır. Sayfalar statiktir, bu nedenle işletme sahiplerine daha çok hitap ederler – eklenen içerik aynı yerde kalır.
Yazılar ve sayfalar, WordPress’teki ana yazı türleridir. Ek olarak, özel gönderi türlerinin yanı sıra başka yerel gönderi türleri de vardır. Şimdilik sadece sayfalara ve gönderilere bağlı kalabiliriz.
Bir gönderi veya sayfanın web sitenizin ana sayfası (veya herhangi bir sayfası) olarak kullanılmasını isteyip istemediğinize karar vererek başlayın. Web sitenize bir gönderi eklemek için yönetici panosuna gidin, Gönderiler’i ve ardından Yeni Ekle ‘yi tıklayın.
Gönderiniz için bir başlık ekleyebilir, fotoğraf yerleştirebilir, formatı değiştirebilir ve bloklar ve kısa kodlar aracılığıyla sayfa öğeleri ekleyebilirsiniz. Değişikliklerinizi taslak olarak kaydetmek için Taslağı Kaydet’e tıklayın veya gönderiyi hemen yayınlamak için Yayınla’ya tıklayın.
Web sitenize bir sayfa eklemek de benzer bir işlemdir. Yönetici alanınızda Sayfalar ‘ı ve ardından Yeni Ekle’yi tıklayın.
Öncelikle sayfanıza bir başlık ekleyin. Ardından, fotoğraf ekleyebilir, videolar yerleştirebilir ve içerik ekleyebilirsiniz. Web siteniz için birden çok sayfa oluşturmak için aynı adımları izleyin. Bitirdiğinizde, Taslağı Kaydet veya Yayınla’yı tıklayın .
Web Sitenizi Özelleştirin
Seçtiğiniz temanın ötesinde, web sitenizi daha da özelleştirmenin birkaç yolu vardır. Birkaç seçeneği gözden geçirelim.
İlk olarak, site başlığınızı özelleştirelim. Yönetici kontrol panelinizde Ayarlar > Genel öğesini seçin . Web sitenizin başlığını ve sloganını ekleyin. Burada URL, e-posta, saat dilimi ve daha fazlası gibi diğer temel site bilgilerini de değiştirebilirsiniz. Ardından, okuma bölümlerinizi özelleştirelim. Ayarlar > Okuma altında ana sayfanızı statik bir sayfa olarak değiştirebilirsiniz.
İçeriğin web sitenizde tek bir yerde kalmasını tercih eden bir işletme sahibiyseniz bunu göz önünde bulundurun. En yeni içeriğinizin sayfalarınızın en üstünde görünmesini tercih eden bir blogcuysanız, dinamik bir sayfa kullanmayı düşünün. Bu sayede ziyaretçileriniz en son gönderilerinizi kolayca bulabilir.
Gezinti çubuğu da özelleştirilebilir. Bu, ziyaretçilerinizin web sitenizdeki bilgileri kolayca bulmasını sağlar.
Yönetici kontrol panelinize gidip Görünüm’ü ve ardından Menüler’i tıklayarak bir gezinme çubuğu ekleyin.
Eklentiler Yükleyin
Eklentiler, WordPress web sitenize işlevsellik katan ve kullanıcı deneyimini geliştiren yazılım parçalarıdır. 55,000 mevcut eklentisi, web sitesi ve kullanıcı için her tür seçenekler vardır. En popüler eklentilerden bazıları şunlardır:
HubSpot WordPress Eklentisi: WordPress web sitenize kolayca açılır pencereler, formlar ve canlı sohbet ekleyin. Ek bir bonus olarak, bu eklentiyi veya diğer CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) eklentilerini HubSpot CRM’inizle eşleştirin.
All in One SEO: İşletmeler tarafından sıralamalarını iyileştirmek ve yeni SEO büyüme fırsatlarını ortaya çıkarmak için kullanılan en yüksek puan alan bir SEO eklentisi.
Etkinlik Takvimi: Sitenizden etkinlik planlamayı kolaylaştıran zahmetsiz bir etkinlik takvimi.
Yoast SEO: Sayfa içi SEO konusunda size yardımcı olacak eklenti. Bu uygulama, sitenizi canlı yayınlamadan önce en iyi uygulamaları takip ettiğinizden emin olmanızı sağlar.
TablePress: TablePress hiçbir HTML bilgisi olmaksızın tablolar oluşturmanızı, yönetebilmenizi ve düzenlemenizi sağlar.
SEO Framework: Sitenizde SEO konusunda uzmanlaşmanıza yardımcı olabilecek başka bir eklenti.
Kuruluma başlamak için yönetici kontrol panelinizdeki Eklentiler bölümüne gidin. Bu, sitenizde şu anda yüklü olan tüm eklentileri gösterir. Ana makinenize bağlı olarak, halihazırda kurulu birkaç eklentiniz olabilir. Bir eklentinin çalışması için yükledikten sonra etkinleştirmeniz gerektiğini unutmayın.
Yeni bir eklenti eklemek için Yeni Ekle ‘yi tıklayın. İstediğiniz eklentiyi arayın ve ardından Şimdi Kur ‘u tıklayın, birkaç saniye bekleyin ve ardından Etkinleştir ‘i tıklayın.
Potansiyel müşterilerinizi organize etmenize, izlemenize ve beslemenize yardımcı olan WordPress CRM eklentisini edinin.
Sayfa Hızını Artırmak İçin Web Sitenizi Optimize Edin
Web sitesi performansı, kullanıcı deneyiminin kritik bir parçasıdır. Bir sayfanın yüklenmesi çok uzun sürerse, ziyaretçileriniz hızla başka bir siteye geçer. Yavaş hızlarda ziyaretçileri hayal kırıklığına uğratmak istemezsiniz.
Tarayıcı önbelleğe almayı etkinleştirerek web sitenizin performansını artırabilirsiniz. Tarayıcı önbelleğe alma, web sitenizin verilerini ziyaretçilerinizin tarayıcılarında geçici olarak saklama işlemidir. Bu şekilde, içeriğinizin tarayıcıda görünmesi için web sunucusundan gönderilmesi gerekmez, bu da web sitesinin hızını artırır.
WordPress Web Sitesi Örneklerinden İlham Alın
Web sitenizi özelleştirmeye başladığınızda, sahip olduğunuz tüm seçenekler karşısında bunalmış hissedebilirsiniz. Tamamen sıfırdan başlamak yerine, diğer örnek WordPress web sitelerinden ilham almanıza yardımcı olur. İşte favorilerimizden bazıları:
99% Invisible, tasarım ve mimariye odaklanan popüler bir podcast. Web siteleri şık, modern ve ziyaretçilerin her podcast bölümüne hızlı bir şekilde erişmeleri için kolay gezinme sunuyor.
Houston Hayvanat Bahçesi’nin web sitesi, ana cazibe merkezini ana sayfada gösterir. Üst menü çubuğundaki büyüteç simgesi sitede arama yapmayı zahmetsiz hale getirir.
Birkaç WordPress projesinin yaratıcısı olan Awesome Motive, ziyaretçilerini gösterişli ancak basit bir web sitesiyle meşgul ediyor. İnsanların dikkatini çekmek için ince bir animasyona sahiptir.
WordPress Web Sitesi İpuçları ve Püf Noktaları
Web sitenizi olabildiğince etkili ve kullanıcı dostu hale getirmek için bir dizi WordPress ipucu ve püf noktası vardır – tam da bunu yapmanıza yardımcı olmak için aşağıda 20 tanesini listeledik.
- İşletmenizi ve web sitenizin içeriğini tamamlayan bir WordPress temasıyla temel bilgilere odaklanın ve harika bir kullanıcı deneyimi yaratın.
- WordPress’te dosyalarınızı adlandırırken alt çizgi değil tire kullanın. Alt çizgi kullanımı SEO’nuza yardımcı olmaz. Ayrı kelimeler olduğunu açıkça belirtmek için tire kullanın. (Örneğin, www.example.com/this_is_an_example değil, www.example.com/this-is-an-example kullanın).
- Web sitenizi oluştururken veya kullanırken aklınıza gelebilecek her türlü soru veya endişeniz için WordPress’in çevrimiçi desteğini kullanın. WordPress uzmanlarına erişmek için forum ve çevrimiçi desteği kullanın.
- Avantajınız için Görüntü Alternatif Metni kullanın. Image Alt Text, SEO ve Google sıralamalarınızı iyileştirmek için kullanılabilir.
- Kenar çubuğunuzu mümkün olduğunca düzenli tutun. Temel bilgilere bağlı kalın ve web sitenizin ziyaretçilerinin ve alıcı kişilerinin gerçekten hızlı ve kolay erişime ihtiyaç duydukları şeyleri düşünün.
- Web sitenizi düzenli olarak yedekleyin, böylece erişiminizi kaybederseniz veya teknolojik zorluklar yaşarsanız, içeriğinizi tamamen geri yüklemek için ihtiyacınız olan her şeye sahip olursunuz. WordPress içeriğinizi yedeklemek için özel olarak yapılmış Snapshot Pro gibi bir dizi eklenti vardır.
- Dönüşümlerinizi artırabilmeniz için web sitenizin tamamen optimize edildiğinden emin olmak için SEO temellerini öğrenin ve anlayın.
- Özel bir ana sayfa oluşturun. Daha önce de belirtildiği gibi, WordPress size varsayılan bir ana sayfa sağlayacaktır. İşletmenize uygun bir temayla kendi temanızı oluşturmak için zaman ayırın – unutmayın, bu ziyaretçinizin işletmeniz, blogunuz veya portföyünüzle ilgili ilk izlenimidir.
- Web sitenizin performansını izleyin ve ziyaretçileriniz için neyin işe yarayıp yaramadığını öğrenin. Bu performansa yardımcı olacak bir dizi yararlı WordPress eklentisi ve Google Analytics yazılımı vardır.
- Ziyaretçilerinize güvenilir bir kişi ve/veya işletme olduğunuzu göstermek için web sitenize bir “Hakkımızda” sayfası ekleyin . “Hakkımızda” sayfalarının web sitelerinde (ana sayfalardan sonra) en çok ziyaret edilen ikinci sayfalar olduğu bilinmektedir – bu nedenle kendinizi tanıtmak önemlidir.
- Bilgisayar korsanlarının giriş yapmadığından emin olmak için sitenizin güvenli olduğundan emin olun. Yine, güvenlik konusunda size yardımcı olacak WP Defender gibi birçok eklenti var.
- Özel kalıcı bağlantılar oluşturun. Kalıcı bağlantılar, öngörülebilir gelecek için statik tutmayı planladığınız kalıcı URL’lerdir. Kullanıcı deneyimini iyileştirdikleri ve WordPress web sitesi SEO’nuzu geliştirdikleri için önemlidirler.
- Sitenizin ziyaretçileriniz için kullanımını kolaylaştırmak için (daha önce incelediğimiz gibi) özel bir gezinme çubuğu oluşturun.
- Blog gönderilerinize alıntılar ekleyin, böylece insanlar blog sayfanıza gelip tüm parçanızı bir kerede görmezler. Blog sayfanıza yalnızca alıntılar ekleyerek, tüm bloglarınızı tek bir yerde listelemek için yer açarsınız. Ziyaretçiler daha sonra alıntıları okuyabilir ve en çok ilgilendikleri gönderileri okumak için tıklayabilir.
- Web sitenizi işletmeniz, ziyaretçileriniz ve alıcı personeliniz için anlamlı olacak şekilde yapılandırın. Örneğin, bir blog yazarıysanız gönderileri, işletme sahibiyseniz sayfaları kullanın.
- Web sitenizin belirli sayfalarından “Yorum” ve “Paylaş” düğmelerini kaldırın. “Hakkımızda” sayfanızda veya hizmet sayfalarınızda bu konuda “Yorum” veya “Paylaş” düğmesine ihtiyacınız yoktur.
- Web sitenizin mobilde nasıl göründüğünü düşünün. Bu günlerde insanların telefonlarında, tabletlerinde ve diğer mobil cihazlarında İnternet’te arama yaptıkları bir sır değil. Duyarlı, mobil bir WordPress tasarımı elde etmenize yardımcı olacak bir eklenti kullanmayı düşünün.
- Web sitenizin sayfalarındaki metni ayırmak için mümkün olduğunda görseller ve video içeriği kullanın.
- WordPress sitenizi ve eklentilerinizi düzenli olarak güncelleyin. WordPress, güncellemeler yayınlandığında size haber verir. Bu, web sitenizin taze görünmesini ve verimli çalışmasını sağlar.
- Yeni web sitenizin ziyaretçilerine sitenizi ve içeriğinizi zaten kaç kişinin görüntülediğini göstermek için sosyal kanıt kullanın. Bunu birkaç dakika içinde yapmanıza yardımcı olacak eklentiler var.
- WordPress sitenizle uyumlu bir CRM seçin. Bir CRM, kullanıcıların web siteniz ve şirketinizle etkileşim kurma şeklini takip etmenize yardımcı olabilir.
WordPress ile Web Sitesi Oluşturun
Harika bir web sitesine sahip olmak önemlidir. Ziyaretçilerinizle ve potansiyel müşterilerinizle bu şekilde bağlantı kurar, yeni kullanıcılar üzerinde olumlu bir ilk izlenim yaratır ve dönüşümleri artırırsınız. Kullanımı kolay CMS, tüm ihtiyaçlara uygun tamamen özelleştirilebilir planlar sunar. Hiçbir ön bilgiye gerek duymadan işletmeniz, blogunuz, portföyünüz veya çevrimiçi mağazanız için hemen kendi sitenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.