Giderek hızlandırılan lisans arama çalışmaları, Türkiye’de yazılım telif haklarını korumak için atılan önemli adımlardan biri. Son olarak, Beşiktaş bölgesindeki Cankar Elektronik’te arama çalışması yapıldı ve firmanın toplu kopyalama yapıp dağıtan ve seyyar satıcılara tedarik amacıyla faaliyet gösteren bir firma olduğu ortaya çıktı.
Türkiye’de telif hakkı ihlallerinin önüne geçebilmek amacıyla yoğun çalışmalara devam ediliyor. Bu doğrultuda, Savcılığa ulaştırılan bilgiler ışığında 17 Kasım günü Beşiktaş’taki Cankar Elektronik’te Polis tarafından arama çalışması gerçekleştirildi. Arama sonucunda, 1 adet CD kopyalayıcı ile Windows 95, Windows 98, Office 97, Office 2000 ve çeşitli Microsoft oyunlarıyla yüklü 37 adet kaydedilebilir CD ele geçirildi.
Firmada diğer yerli ve yabancı firmalara ait yazılımların da kopyalandığı tespit edildi ve Cankar Elektronik’in seyyar satıcılara tedarik amacıyla faaliyet gösteren ve toplu kopyalama yapıp dağıtan bir firma olduğu saptandı.
Arama sonucunda ele geçen CD’lere polis tarafından el konuldu, firma yetkilileri hakkında Polis ve Savcılık araştırmalarını sürdürüyor.
Microsoft Yazılım Korsanlığıyla Mücadele Bölümü’nün Program Müdürü Erol Özkür, seyyar satış yapan ve buralara tedarikçilik yapan organizasyonlara yönelik aramaların artacağını belirtiyor. Özkür, amaçlarının telif hakkı ihlallerini en aza indirmek olduğunu kaydediyor.
Nereye ulaşmak istiyorsanız, oraya
Kişisel bilgisayar yazılımları alanında dünya lideri olan Microsoft, ‘her masaüstünde bir bilgisayar’ vizyonuyla 1975 yılında kuruldu. 1995 yılında İnternet merkezli stratejilerle yeniden yapılanan Microsoft’un 27.000’den fazla çalışanı, kişisel ve iş amaçlı yazılım ürünleri aracılığıyla insanların PC’lerin gücünden tam olarak yararlanması için çalışıyor. Şirketin tüm dünyada faaliyet gösteren 55 bölgesi arasında en hızlı büyüyen bölge unvanına sahip Microsoft Türkiye de, 1993 yılında kuruluşundan bu yana, ülkemizde bilgisayarlaşma sürecine yoğun bir eğitim ve destek programıyla katkıda bulunuyor.