• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa TELEKOM Operatörler

Türk Telekom’un OTAŞ’a Ait % 55 Hissesi Levent Yapılandırma Şirketine Devredildi

Fusun S.Nebil-Fusun S.Nebil
22 Aralık 2018
-Bankacılık, Borsalar, Finans & Ekonomi, Günlük Haberler, Operatörler
0
Hazine ve Maliye Bakanlığı da İzin Verdi, Türk Telekom’da Artık OTAŞ (Araplar) Yok, Bankaların Yolu Açıldı
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Sabahtan bu yana turk-internet.com sitesi her zamankinden daha yoğun bir okuyucu kitlesine servis veriyor. Hangi haberler okunuyor diye baktığımızda, bugüne kadar sadece turk-internet.com’un haber yapmış olduğu “Levent Yapılandırma” ile ilgili haberlerin okunduğunu gördük. Levent Yapılandırma şirketini “Araştırmacı Gazetecilik” çerçevesinde bulmuş, araştırmış ve yayınlamıştık [1].

Nisan ayında 50 bin TL sermaye ile kurulduğunu ticari kayıtlardan gördüğümüz şirketin % 100 hissesine sahip tek ortağı o gün de, bugün de hala Exsa Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş. isimli Sabancı Holding firması görülüyor. 15 kasımdaki son ticaret sicili hareketinde Yönetim Kurulu’nun 1 kişiye indirildiği ve 14 aralık tarihinde de Murat Bilgiç’in tek üye olarak Yönetim Kuruluna atandığı görülüyor. Buna dair bilgiler henüz gazetede yayınlanmamış gözüküyor.

Türk Telekom hisse devri konusunda KAP’a bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde;

Şirketimiz hissedarlarından Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’nin (“OTAŞ”), Şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.’de (Türk Telekom) bulunan %55 oranındaki hissesinin, OTAŞ’a kredi veren bankaların paydaş olacağı SPV (özel amaçlı şirket) aracılığıyla devralınması süreci ile ilgili şirketimiz tarafından kamuyu aydınlatma platformunda 15.08.2018, 17.08.2018 ve 29.08.2018 tarihlerinde açıklamalar yapılmıştı. Söz konusu açıklamalarda, bu konuda şirketimize herhangi bir bildirim yapılması durumunda ilgili mevzuat kapsamında kamuoyunun bilgilendirileceği bildirilmişti.

Bu kapsamda, OTAŞ’a ait Şirketimiz hisselerinin devri ile ilgili olarak, Şirketimize, Türk Ticaret Kanunu’nun 198. Maddesi uyarınca yapılan bildirime istinaden, Şirketimiz sermayesinin %55’ini oluşturan A Grubu hisselerinin tamamı söz konusu açıklamalarda bahsi geçen özel amaçlı şirket, Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye (LYY) devredilmiştir. LYY, Türk Ticaret Kanunu’nun 499. maddesi uyarınca Şirketimiz pay defterine yeni hissedar olarak kaydedilmiştir.

Tamamlanan hisse devri sonrasında şirketimizin ortaklık yapısı aşağıdaki gibi oluşmuştur.

GrubuOrtak AdıSermaye Oranı (%)Hisse AdediSermaye Miktarı (TL)
ALevent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.%55192.500.000.0001.925.000.000
BT.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı%2587.501.188.497,5875.011.884,975
BTürkiye Varlık Fonu%517.498.811.501,5174.988.115,015
CT.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı%010,01
DTürkiye Varlık Fonu%1,685.881.188.50058.811.885
DHalka Açık%13,3246.618.811.500466.188.115
Toplam%100350.000.000.0003.500.000.000

Ayrıca OTAŞ’a kredi veren bankaların 22.12.2018 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı açıklamalara göre Türk Telekom hisselerinin LYY’ye devrine ilişkin olarak, SPK’nın ilgili hükümleri ve II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği uyarınca zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünden muaf olunabilmesini teminen LYY tarafından Sermaye Piyasası Kurulu’na ilgili mevzuatta öngörülen süre içerisinde başvuruda bulunulacaktır.

Türk Telekom içerideki personele de şöyle bir duyuru yaptı;

Levent Yapılandırma, Uzman Yatırımcıya Devredeceğiz Dedi

Levent Yapılandırma Yönetimi (LYY) şirketinden konuya ilişkin yapılan açıklamada “21 Aralık 2018 tarihli hisse devri işleminin sonuçlandırılması, ortaklık yapısındaki belirsizlikleri ortadan kaldıracak, Türk Telekom’un mevcut yatırım ve faaliyetlerini sorunsuz sürdürmesini, ileriye yönelik gerekli adımları zamanında atmasını ve de başarılı operasyon ve hizmetlerinin devamlılığını sağlayacaktır. Temel amacımız mümkün olan en hızlı şekilde gerekli koşulları sağlayarak Türk Telekom hisselerini Türk Telekom’un ve ülkemizin stratejik çıkarlarını gözetebilecek ve Türk Telekom’u daha da ileriye taşıyacak, konusunda uzman bir yatırımcıya devretmektir” denildi.

Akbank-Garanti-İşbankası, Ayrı Ayrı Levent Yapılandırmadan Hisse Aldıklarını Açıkladılar

Akbank bu sabahın en erken saatlerinde (Türk Telekom açıklamasını [2] takiben) İki farklı KAP açıklaması yaptı. Bunlardan ilki, Levent Yapılandırma firmasından peşin ödeme ile % 35,5598 oranında hisse alındığına dair açıklama ve şu şekilde;

İlgi: 06.07.2018 tarihli özel durum açıklaması [3].

İlgide kayıtlı açıklamamız ile; Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin (Türk Telekom) ana hissedarı olan Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’ye (OTAŞ) kredi sözleşmeleri tahtında sağlanmış borçların yeniden yapılandırılması için Bankamızın da aralarında bulunduğu tüm kredi veren taraflar arasında mutabakata varıldığı ve OTAŞ’ın sahibi olduğu, Türk Telekom’un ihraç edilmiş sermayesinin %55’ini oluşturan ve mevcut kredilerin teminatını oluşturmak amacıyla rehin verilen 192.500.000.000 adet A Grubu payların kredi verenlerin tamamının doğrudan veya dolaylı ortak olacakları, Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulmuş ya da kurulacak özel amaçlı bir şirket tarafından devralınmasının planlandığı belirtilmişti.

Bu kapsamda kurulmuş olan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye Bankamızca %35,5598 oranında iştirak edilmiştir.

İkinci açıklama ise OTAŞ’ın hisselerinin devralındığını gösteriyor.

İlgi:06.07.2018 tarihli özel durum açıklaması [3].

Bilindiği üzere, 06.07.2018 tarihinde yapılan açıklama ile Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin (Türk Telekom) ana hissedarı olan Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’ye (OTAŞ) kredi sözleşmeleri tahtında sağlanmış borçların yeniden yapılandırılması için Bankamızın da aralarında bulunduğu tüm kredi veren taraflar arasında mutabakata varıldığı ve OTAŞ’ın sahibi olduğu, Türk Telekom’un ihraç edilmiş sermayesinin %55’ini oluşturan ve mevcut kredilerin teminatını oluşturmak amacıyla rehin verilen 192.500.000.000 adet A Grubu payların kredi verenlerin tamamının doğrudan veya dolaylı ortak olacakları, Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulmuş ya da kurulacak özel amaçlı bir şirket tarafından devralınmasının planlandığı belirtilmişti.

Mutabık kalınan yapı uyarınca gerekli sözleşmeler üzerinde mutabakata varılmış ve gerekli kurumsal ve idari izinler tamamlanmış olup, yukarıda bahsi geçen paylar kredi verenlerin doğrudan veya dolaylı ortak olduğu, Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulmuş özel amaçlı bir şirket tarafından devralınarak işlem tamamlanmıştır.

Hisselerin özel amaçlı şirkete devrine ilişkin olarak, SPK’nın ilgili hükümleri ve II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği uyarınca zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünden muaf olunabilmesini teminen özel amaçlı şirket tarafından Sermaye Piyasası Kurulu’na ilgili mevzuatta öngörülen süre içerisinde başvuruda bulunulacaktır.

Garanti bankasının yine aynı sabah saatlerinde yaptığı 2 açıklama şu şekilde;

İlgi: 06.07.2018 tarihli Özel Durum Açıklamamız [3].

İlgide kayıtlı açıklamamız ile; Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin (Türk Telekom) ana hissedarı olan Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’ye (OTAŞ) kredi sözleşmeleri tahtında sağlanmış borçların yeniden yapılandırılması için Bankamızın da aralarında bulunduğu tüm kredi veren taraflar arasında mutabakata varıldığı ve OTAŞ’ın sahibi olduğu, Türk Telekom’un ihraç edilmiş sermayesinin %55’ini oluşturan ve mevcut kredilerin teminatını oluşturmak amacıyla rehin verilen 192.500.000.000 adet A Grubu payların kredi verenlerin tamamının doğrudan veya dolaylı ortak olacakları, Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulmuş ya da kurulacak özel amaçlı bir şirket tarafından devralınmasının planlandığı belirtilmişti.

Bu kapsamda; kurulmuş olan özel amaçlı şirket’e, Bankamızca % 22,1265 oranında iştirak edilmiştir. Bilgilerinize sunarız.

OTAŞ Hisselerin alınması ile ilgili açıklama ise şöyle;

İlgi: 06.07.2018 tarihli Özel Durum Açıklamamız [3].

Bilindiği üzere, 06.07.2018 tarihinde yapılan açıklama ile Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin (Türk Telekom) ana hissedarı olan Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’ye (OTAŞ) kredi sözleşmeleri tahtında sağlanmış borçların yeniden yapılandırılması için Bankamızın da aralarında bulunduğu tüm kredi veren taraflar arasında mutabakata varıldığı ve OTAŞ’ın sahibi olduğu, Türk Telekom’un ihraç edilmiş sermayesinin %55’ini oluşturan ve mevcut kredilerin teminatını oluşturmak amacıyla rehin verilen 192.500.000.000 adet A Grubu payların kredi verenlerin tamamının doğrudan veya dolaylı ortak olacakları, Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulmuş ya da kurulacak özel amaçlı bir şirket tarafından devralınmasının planlandığı belirtilmişti.

Mutabık kalınan yapı uyarınca gerekli sözleşmeler üzerinde mutabakata varılmış ve gerekli kurumsal ve idari izinler tamamlanmış olup, yukarıda bahsi geçen paylar kredi verenlerin doğrudan veya dolaylı ortak olduğu, Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulmuş özel amaçlı bir şirket tarafından devralınarak işlem tamamlanmıştır.

Hisselerin şirkete devrine ilişkin olarak, SPK’nın ilgili hükümleri ve II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği uyarınca zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünden muaf olunabilmesini teminen şirket tarafından Sermaye Piyasası Kurulu’na ilgili mevzuatta öngörülen süre içerisinde başvuruda bulunulacaktır.

Benzer 2 açıklama, borcun 500 milyonunu veren Türkiye İş Bankasından da yine sabahın çok erken saatlerinde geldi;

İlgi: 06.07.2018 tarihli özel durum açıklamamız.
İlgide kayıtlı açıklamamız ile; Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin (Türk Telekom) ana hissedarı olan Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’ye (OTAŞ) kredi sözleşmeleri tahtında sağlanmış borçların yeniden yapılandırılması için Bankamızın da aralarında bulunduğu tüm kredi veren taraflar arasında mutabakata varıldığı ve OTAŞ’ın sahibi olduğu, Türk Telekom’un ihraç edilmiş sermayesinin %55’ini oluşturan ve mevcut kredilerin teminatını oluşturmak amacıyla rehin verilen 192.500.000.000 adet A Grubu payların kredi verenlerin tamamının doğrudan veya dolaylı ortak olacakları, Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulmuş ya da kurulacak özel amaçlı bir şirket tarafından devralınmasının planlandığı belirtilmişti.
Bu kapsamda kurulmuş olan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye Bankamızca % 11,5972 oranında iştirak edilmiştir.

Burada görülen Levent Yapılandırma Firmasının hisselerinin % 69,2835’inin bu 3 bankaya ait olduğu, geriye % 30,7165 hisse kalıyor. Bu hissenin borcun olduğu diğer bankalara ait olduğunu öğrendik (toplam 26 bankaydı).

[1] Türk Telekom Hisselerini Levent Yapılandırma Yönetimi Alıyor

[2] Türk Telekom Yönetim Kurulundan OTAŞ Gitti, Levent Yapılandırma Geldi

[3] OTAŞ Borçları Nedeniyle Rehinli % 55 Türk Telekom Hissesinin Devri için Mutabakata Varıldı

Etiketler: AkbankGaranti BankasıKredi BorcuOjer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ)OTAŞ-HaberTürk TelekomTurkiye İş Bankası

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • Ukrayna-Rusya Savaşı, Ticari Uyduları Savaşın İçine Çekiyor
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Dezenformasyonla İlgili Yeni Avrupa Uygulama Kuralları: Öz Düzenlemeden Ortak Düzenlemeye
Mehmet Taşnikli
  • Tayvan, Çin Riskine Rağmen 120 Milyar $’lık Çip Yatırımı Başlattı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Boğaziçili Hocaları Durduramayan AKP, ePosta ve Bilgilerinde Açık mı Arıyor?
  • SpaceX’de, Elon Musk’ı Eleştirenler İşten Atıldı
  • Felsefe, Tarih ve Gençler.. Bu Ülkede Ümit Biter mi?
  • Bitcoin’in Düşüşü El Salvador’u Nasıl Etkiler?
  • Telefon Dolandırıcılığından.. Boğaziçi Üniversitesine.. Seçimlere .. Kişisel Veriler Neden Önemli

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.